2011 biedt uitdagingen genoeg | Cor van Vliet | weblog week 1-2011

Cor van Vlietdinsdag 04 januari 2011 22:09

Vooruitblikken
Met een nieuw jaar voor de boeg gaan je gedachten bijna als vanzelf het nieuwe jaar in. Veel mensen nemen zich voor om op 1 januari dingen anders te gaan doen. Zelf ben ik daar niet zo van. Voor wat mijn werk als raadslid heb ik wel een aantal voornemens / verwachtingen (deze zijn overigens niet nieuw).

Gewenste hoogtepunten in 2011

  • De gemeenteraad komt na brede consultatie in de gemeenschap tot een afgewogen keus met betrekking tot de bezuinigingsopgave. Iedereen draagt naar vermogen zijn steentje bij. Cruciale voorzieningen blijven hierbij instant;
  • Het horeca beleid in de gemeente is vastgesteld. In dit beleid zijn er duidelijke keuzen gemaakt en op basis van deze keuzen komt er zowel in Boven-Hardinxveld, als in Beneden-Hardinxveld een (extra) voorziening. Bij sporthal De Appelgaard kan er een biertje gedronken worden en de SKEW exploiteert De Drijverhof naar tevredenheid;
  • De evaluatie van het subsidiebeleid heeft ertoe geleid dat het beleid aanzienlijk is versimpeld. Er worden minder compensaties ingebouwd voor allerlei marginale beleidsdoelen. In de plaats daarvan komt er een eenvoudig mechanisme op basis waarvan verenigingen worden gesubsidieerd. Hierdoor houden de verengingen en ambtenaren elkaar niet onnodig bezig en ontstaat er tijd voor zaken waar de gemeenschap wat aan heeft.

Ik ben voornemens er het komende jaar alles aan te doen om de genoemde doelen te bereiken.  Ik wens met name wethouder Eelke Kraaijeveld veel succes bij het behalen van de genoemde doelen. Ik zal het college in ieder geval positief kritisch bevragen over de voortgang op deze dossiers. Om dit goed te kunnen doen hoor ik graag van u hoe u in de genoemde kwesties staat!

Afscheid Henk de Vree
U zult ondertussen wel hebben vernomen dat Henk de Vree afscheid gaat nemen van de plaatselijke politiek. Hij is beschikbaar als kandidaat voor de PVV in Zuid-Holland. Hiermee vertrekt een bevlogen raadslid. Ik wil Henk veel succes wensen bij zijn campagne voor de Provinciale Staten.

 Ik las in het AD dat hij zich ook in de provincie wil gaan inzetten voor “een ander financieel beleid”. Bepaalde doelen krijgen te veel subsidie, welke wist hij zo snel niet te noemen. Ik wil hem hierbij wel op weg helpen. Op de volgende site staat een prachtig overzicht: http://www.zuid-holland.nl/loket/c_content-alle_subsidieregelingen.htm. Er staan er in ieder geval twee met betrekking tot cultuur…. die komen vast in aanmerking.

 

Cor van Vliet, 4 januari 2011

« Terug

Reacties op '2011 biedt uitdagingen genoeg | Cor van Vliet | weblog week 1-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari