Twitter, tweet, getweet | Cor van Vliet | weblog week 4-2011

Cor van Vlietdinsdag 25 januari 2011 14:31

Twitter
Voor de mensen die twitter niet kennen: Twitter is een verschijning van zogenaamde sociale media. Wanneer je bent aangemeld bij twitter heb je een profiel. Dit profiel gaat andere mensen volgen en kan worden gevolgd. Wanneer mensen die jij volgt een berichtje plaatsen, door middel van een soort van sms, verschijnt dat in je scherm. Hetzelfde geldt voor berichtjes die je zelf plaats. Deze verschijnen op het scherm bij mensen die jou volgen. Op deze manier ben je heel snel op de hoogte van wat mensen meemaken, zeker wanneer je een smartphone hebt, want dan kan je de tweets overal lezen.

Rondom de Hardinxveldse politiek wordt druk getwitterd (en ik ben lang niet volledig). Door collegeleden: @MWiebosch, @Eelkek, @TheoBoerman. Door raadsleden: @arjanmeerkerk, @KimPutters, @wderuiter, @JoopKuipers, @HenkvanTilborg. Door journalisten: @alexmonster1978, @KompasHG.

#tweetvandeweek in het Kompas geeft een overzicht van wat er de afgelopen week in Hardinxveld het vermelden waard was (al kan je daar natuurlijk over twisten). Wanneer de bovengenoemde mensen wat zinnigs te melden hadden staan ze er misschien tussen. Een erg leuk initiatief van het Kompas!

Tweet
Wanneer je eenmaal een account hebt is de volgende vraag wat ga je twitteren. Alles wat je tweet komt namelijk langs bij je volgers. De vraag is dan altijd waar zitten die op te wachten: privé nieuwtjes, politieke nieuwtjes, sport nieuwtjes, gewoon nieuws, et cetera. Ik kies ervoor om mijn getweet politiek georiënteerd te houden. Er zijn ook andere oplossingen, b.v. twee accounts. Dat vind ik weer wat omslachtig… en Joop ik weet ze allebei te vinden ;-).

Getweet
De kracht van twitter zit hem in de snelheid en de toegankelijkheid van alles wat is getweet. Je weet heel snel wat ergens gebeurt en je kunt hier heel makkelijk op reageren. Persoonlijk spreekt deze toegankelijkheid mij het meest aan. Een bericht met daarin @CorvVliet komt bij mij op mijn scherm langs. Met een paar drukken op de knoppen kan ik hierop een reactie geven. Rangen en standen zijn hierbij niet relevant, je kan @iedereen een berichtje sturen en hopen dat hij reageert. Bijvoorbeeld @arieslob en @andre_rouvoet moeten zich helemaal suf typen gezien de reacties die ik lees van hen aan mensen die een bericht aan ze sturen.

Wanneer je dus wat kwijt wilt en je twittert… @CorvVliet en ik beloof een reactie!

 

@CorvVliet, 25 januari 2011

« Terug

Reacties op 'Twitter, tweet, getweet | Cor van Vliet | weblog week 4-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari