Provinciale Statenverkiezingen | Cor van Vliet | weblog week 6-2011

Cor van Vlietdinsdag 08 februari 2011 14:19

Op 2 maart 2011 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Veel mensen vinden het moeilijk een beeld te krijgen van de onderwerpen die spelen in de Provincie. Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik moeilijk actuele kwesties kan oplepelen die spelen in de Provincie. Dit maakt het uitbrengen van een stem niet makkelijk. Deze week wil ik daarom een aantal punten aanstippen die deze keus misschien iets makkelijker maken

Waar gaat het in de Provincie over?
Belangrijke taken van de Provincie liggen op het terrein van de ruimtelijke indeling van onze provincie. Hoe je denkt over vervoer: asfalt of openbaar vervoer, of omgang met de ruimte: weiland, of woningen is een goede leidraad voor je stemkeuze. Hierbij zijn de keuzen die partijen hierin maken vaak wel bekend.

De speerpunten van de ChristenUnie: sterke groene en veilige steden, vitaal platteland, behoud van groen en open landschappen, bereikbaar Zuid-Holland en duurzaam zullen u dan ook niet verbazen.

Stemmen op een lokale vertegenwoordiger
Wanneer je het belangrijk vindt dat er vanuit de Alblasserwaard, of nog kleiner vanuit Hardinxveld-Giessendam een geluid te horen is in de Provincie, bijvoorbeeld om de geluidsoverlast van de Betuwelijn aan te kaarten, dan heb je een drietal mogelijkheden. Je kunt stemmen op de PVV met Henk de Vree, op GroenLinks met Maria Wiebosch, of op de ChristenUnie. Bij de ChristenUnie is er dan zelfs nog keus mogelijk tussen Joop Evertse en Chris Tromp!

Stemmen voor de 1e Kamer
Met een stem voor de Provinciale Staten stem je indirect ook voor de 1e Kamer. De leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk de 1e Kamerleden. Wanneer de onderwerpen die in de Provincie spelen je geen keus kunnen ontlokken, dan kan je ook met dit in gedachten je stem uitbrengen. Deze verkiezing zit hier best een spannend element in. Het is namelijk zeer de vraag hoe het huidige minderheidskabinet gaat scoren in de 1e Kamer.

Laat uw stem horen
Ik hoop dat u ook zult gaan stemmen voor de Provinciale Staten. Bij verkiezingen is een hoge opkomst belangrijk, want pas dan kun je echt zeggen ‘dat de bevolking’ heeft gesproken. Alleen vanuit dit licht ben ik dan ook blij dat de PVV in alle Provincies meedoet aan de verkiezingen.

Tenslotte wijs ik u graag op het campagne filmpje van de ChristenUnie:
http://verkiezingen.christenunie.nl/campagnespot.

Mocht dit u nog niet overtuigen dan kunt u op: https://www.uheefthetvoorhetzeggen.nl/op-wie-kan-ik-stemmen, diverse stemwijzers terugvinden om uw keus te bepalen.

                    

Cor van Vliet, 8 februari 2011

« Terug

Reacties op 'Provinciale Statenverkiezingen | Cor van Vliet | weblog week 6-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari