Reces | Cor van Vliet | weblog week 27-2011

Cor van Vlietwoensdag 06 juli 2011 22:14

Ik merk aan mezelf dat de laatste loodjes voor het reces zwaar wegen. Het ontbreken van een blog vorige week was hiervan een tastbaar voorbeeld, de inhoud van dit blog is een tweede voorbeeld.

Toch staan er tot in de eerste vakantie vergaderingen gepland, waarop onderwerpen staan die de aandacht verdienen. Vorige week is er gesproken over de Perspectiefnota 2011-2015. Dit document bepaald de contouren van de begroting. Hierbij is het duidelijk dat de bezuiniging zwaar zal wegen. Door diverse ontwikkelingen is de opgave aanzienlijk gegroeid.

Hierbij viel op dat de T@B voorstelde om structureel te gaan begroten met een tekort van € 200.000. Wij hebben een aanvullend kader meegegeven aan het college. Dit aanvullende kader komt kort samengevat neer op extra aandacht voor kostendekkendheid en de regel budget = budget, oftewel we doen het met het geld wat we van het rijk krijgen, bij problemen passen we niet bij.  

Morgen staan in de WOB diverse onderwerpen geagendeerd die een bezuiniging zouden kunnen opleveren voor 2012. Ik ben benieuwd naar de bespreking. Verder staan er nog diverse onderwerpen die voor de zomervakantie een besluit verdienen, zodat er vervolgens niet een aantal maanden op een besluit gewacht hoeft te worden.

Ik hoop het schrijven van mijn blog na de vakantie weer vol goede moed en frisse energie op te pakken. Voor het moment wens ik u een goede vakantie! 

 

Cor van Vliet, 6 juli 2011

« Terug

Reacties op 'Reces | Cor van Vliet | weblog week 27-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari