Volle zalen | Cor van Vliet | weblog week 12-2011

Cor van Vlietdinsdag 22 maart 2011 22:00

Afgelopen donderdag was het zo een vergaderavond waarvan je als politicus hoopt dat het elke week zo is: bij diverse onderwerpen veel publieke belangstelling! Wat maakte dat er zoveel publiek naar het gemeentehuis kwam? Op de agenda van “De Ontmoeting” stonden twee onderwerpen die hiervan de oorzaak waren: aanpassing APV en het voorlopig stedenbouwkundige plan Tienmorgen-Noord

aanpassing APV: stichting Jeugdplatform Jongerenbelangen
De stichting Jeugdplatform Jongerenbelangen heeft een onderzoek uitgevoerd naar de wensen met betrekking tot uitgaan in Hardinxveld. De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd. Het onderzoek vormt goede input voor het besluit dat de gemeenteraad moet nemen over de APV: vaststellen sluitingstijden. De uitslag van het onderzoek zal u niet verrassen: de jeugd is voor ruimere openingstijden / latere sluitingstijden.

Ik ben erg blij dat jongeren uit ons dorp het initiatief nemen om met betrekking tot een besluit wat hun direct aangaat zo duidelijk hun stem laten horen. Hierdoor kan je als gemeenteraad met directe input van betrokkenen  tot een oordeel komen.

presentatie Tienmorgen-Noord
Tijdens deze presentatie werden de eerste ideeën rondom Tienmorgen-Noord uit de doeken gedaan. Heel Boven-Hardinxveld leek aanwezig om deze plannen aan te horen. Goed om te merken dat er zo vroeg in het proces al zoveel belangstelling voor is. De gemeente moet op deze manier volgens mij samen met de inwoners een goed (bestemmings)plan kunnen uitwerken. Ik ben nu al benieuwd naar het resultaat!

Tot mijn spijt moest ik present zijn bij een parallelsessie over water. Deze spijt heeft overigens niets te maken met de presentatie van wethouder Boerman, die in die sessie werd gehouden, over Waterbeleid. Ik werd blij verrast door zijn passie, maar ook zijn kennis over dit onderwerp. De wethouder vertelde een aansprekend verhaal over wat er op dit terrein allemaal plaatsvindt en dat is een heleboel kan ik zeggen. Ondanks de incidenten uit de afgelopen periode (denk aan ‘overstromingen’ Nieuweweg) heeft de gemeente de zaken in Hardinxveld-Giessendam volgens mij goed op orde.

Het Besluit 
Tijdens “Het Besluit” had de publieke tribune weer een wat vertrouwdere vorm aangenomen. Er zat nog een enkele belangstellende. Desondanks stonden er een aantal belangrijke voorstellen op de agenda. Waarbij die met betrekking de normkostenvergoeding van de nieuwbouw van de Koningin Wilhelmina School wel de belangrijkste was. De raad besloot unaniem om akkoord te gaan met de normkosten vergoeding à € 3,3 miljoen. Hierbij moet aangetekend worden dat de T@B en de VVD tegen het huisvesten van een peuterspeelzaal in het nieuw te bouwen schoolgebouw zijn. Ik vond hun argumentatie hierbij vreemd in elkaar steken.

Allereerst overwegen zij dat er sprake is van nieuw beleid. Ik zou het een tegenvaller staand beleid willen noemen. Peuterspeelzalen zijn er namelijk al sinds jaar en dag. Tevens overwegen ze dat er sprake kan zijn van precedent werking. Hier ben ik het mee eens, maar ik ben hier blij mee! Ik voel me namelijk verplicht wanneer de vraag naar peuterspeelzaalwerk verder groeit het aanbod hierop aan te passen. Het is namelijk erg belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk, zo goed als mogelijk te begeleiden in de schoolcarrière! Hieraan gaan de T@B en de VVD erg gemakkelijk voorbij. Eerlijk gezegd verbaast mij dat en valt mij dat tegen!

 

Cor van Vliet, 22 maart 2011     

« Terug

Reacties op 'Volle zalen | Cor van Vliet | weblog week 12-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari