Zomaar een dinsdagavond | Cor van Vliet | weblog week 37-2011

Cor van Vlietwoensdag 14 september 2011 19:25

Vergadering Klankbordgroep Rekenkamer
Dinsdagavond stond er weer een vergadering van de Rekenkamer op het programma. Binnenkort kunnen we de resultaten van het onderzoek naar subsidies tegemoet zien. Daarna zal nog een onderzoek volgens naar het “project Centrum”. Daarna lijkt er een eind te komen aan het werk van de Rekenkamer voor onze gemeente.  

Desondanks werd er tijdens de vergadering van de Klankbordgroep van de Rekenkamer nagedacht over hoe een Rekenkamer dichter bij de raad kan komen te staan. Om op deze manier te komen tot een betere invulling van de controlefunctie van de raad. De ideeën die hieromtrent bestaan zien er veelbelovend uit. Jammer dat we in de gemeenteraad van Hardinxveld niet genoeg tijd lijken te nemen om na te denken over de manier waarop de controlerende taak willen invullen. Dit terwijl de controlerende taak en hoofdtaak is van de gemeenteraad

Kroonbede
Dinsdagavond was er eveneens de zogenaamde Kroonbede. De Christengemeente had hun gebouw aan de Breedeway hiervoor beschikbaar gesteld. Apart om te merken dat je het schoolgebouw “De Ebenhaëzer” nagenoeg niet meer herkent. Dit schoolgebouw is omgebouwd tot een gebouw dat goed geschikt is om elkaar te ontmoeten. Deze ontmoeting vond dan ook plaats. Vanuit verschillende gezichtspunten, achtergronden en overtuigingen werd er nagedacht over het thema De kerk in het midden?!  Dominee Bakker en wethouder Letterie overdachten het thema vanuit Bijbels perspectief en vanuit de dagelijkse praktijk van het politieke leven. Een gezamenlijke conclusie die werd getrokken is dat zowel de gemeente als de kerk er dient te zijn voor de gemeenschap. Dit is iets waarvoor ik gelukkig veel mensen zich ook daadwerkelijk voor zie inzetten!

 

Cor van Vliet, 13 september 2011

« Terug

Reacties op 'Zomaar een dinsdagavond | Cor van Vliet | weblog week 37-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari