Het vragenkwartier en #tmhg | Cor van Vliet | weblog week 11-2011

Cor van Vlietdinsdag 15 maart 2011 22:31

Het vragenkwartier
Sinds een aantal vergaderingen openen we “Het Debat” met een vragenkwartier. Dit kwartier is bedoeld om een gelegenheid te creëren voor het stellen van vragen aan het College van B&W, of collega raadsleden. Het kwartiertje is bedoeld voor belangrijke en actuele vragen!

Tot mijn spijt slagen we er als raad niet in ons te verdiepen in de definities van belangrijk en actueel. Het vragenkwartier is een krachtig instrument om belangrijke en actuele zaken aan de orde te stellen. Wanneer we er echter in slagen om over meer dan tien onderwerpen vragen te verzinnen dan is mijn oordeel zonder de vragen te kennen (ik moet bekennen dat ik ze zonder het geluidsverslag ook niet allemaal meer voor de geest kan halen): Deze vragen kunnen nooit allemaal actueel en belangrijk zijn.! We wonen tenslotte in Hardinxveld-Giessendam en niet in Rotterdam, of Amsterdam. Er gebeurt veel in ons dorp maar ook weer niet zoveel!

Ter vergadering werd de hoeveelheid vragen gelukkig beperkt tot één per fractie. Ik hoop en verwacht dat we in het vervolg wat meer zelfcorrectie zullen toepassen en eerlijk de vraag beantwoorden, of de vraag die we stellen actueel en belangrijk is. Een vraag stellen om vervolgens te kunnen twitteren dat je een vraag hebt gesteld vind ik persoonlijk een beetje kortzichtig. Een vragenkwartier waarin belangrijke en actuele zaken aan de orde komen is een krachtig instrument, wanneer er dik tien vragen moet worden afgeraffeld is het weinig zinvolle tijdvulling.

Eén onderwerp houdt me nog wel bezig: de Rembrandtstoep. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier haast nooit over heen fiets/rij, maar de komende week ga ik dat vanwege de ‘ophef’ toch doen. Zowel het CDA, als de T@B hebben namelijk vragen gesteld over de manier waarop aan de herinrichting vorm wordt gegeven. In het vragenkwartier werd dit aan de orde gesteld. Het college gaf vervolgens aan dat er samen met de buurt is nagedacht over de oplossing en dat in overleg is gekomen tot de huidige uitwerking.

Voor mijn gevoel wringt ergens de schoen. Is er nu wel of niet gezamenlijk tot een oplossing gekomen en als er goed is samengewerkt vanwaar dan nu al die politieke drukte? Wanneer er iemand is die weet van de hoed en de rand, dan hoor ik dat graag!

#tmhg
Vorige week was eveneens de tweede twitter-meeting Hardinxveld-Giessendam georganiseerd. Hierbij wil ik de organisatoren @Vigro (Martin Klomp) en @HenkdeBruijn daarvoor bedanken. Door twitter ben ik op de hoogte van meningen van mensen die ik zonder twitter niet had geweten. Door bijvoorbeeld @BatsNL hoor ik veel over Boven-Hardinxveld. Veel van deze informatie zou ik anders met veel meer moeite moeten achterhalen. Twitter helpt mij om voeding te houden bij wat er speelt in Hardinxveld. Natuurlijk weet ik dat niet iedereen twittert en dat het daarom niet volledig (of zo u wilt volledig niet) representatief is, maar voor welk medium gaat dat wel op?

 

Cor van Vliet, 15 maart 2011

« Terug

Reacties op 'Het vragenkwartier en #tmhg | Cor van Vliet | weblog week 11-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari