Resultaat op straat | Cor van Vliet | weblog week 3-2011

Cor van Vlietdinsdag 18 januari 2011 13:14

Wanneer ik naar het gemeentehuis ga voor een vergadering pak ik bijna altijd de fiets. Ik neem dan de volgende route. Ik begin in de Van Leijdenstraat waar ik woon, hier neem ik het fietspad dat door de Westwijk gaat. Bij de kruising met het Weideveld sla ik rechts af, vervolgens fiets ik via de brug over de Giessen en de Thorbeckestraat naar de rotonde op de Peulenlaan. Hier sla ik links af de dijk op en binnen een paar tellen sta ik vervolgens op het gemeentehuis. Deze week wil ik jullie meenemen naar wat ik tijdens dit korte fietstochtje allemaal tegenkom wat de afgelopen periode tot stand is gebracht.

Kruising fietspad en Van Nederveenpad
Deze kruising is stevig onder handen genomen, hierdoor is de situatie stukken veiliger geworden, omdat fietsers niet meer een stukje over de weg moeten.

Oversteekplaats Weideveld
De voet- en fietsers oversteek op de Weideveld is ook stevig aangepakt. Hierdoor kan je hem als automobilist eigenlijk niet meer missen. Nu moeten alleen nog ALLE automobilisten stoppen!

Stopplaatsen busvervoer
Alle stopplaatsen voor bussen zijn voorzien van hogere stoepen, zodat er bij het in en uitstappen een minder grote afstand overbrugt hoeft te worden.

Kruising Buitendams Weideveld
Deze kruising en de stoep herken je eigenlijk niet meer terug. In de loop van de tijd zijn diverse wooncomplexen gerealiseerd en ook de weg is aanzienlijk verbeterd. Het is nu een verademing om over te fietsen.

Uitzicht op de Wilgenzoom
Wanneer je vervolgens op de brug naar rechts kijkt zie je niet langer meer een verouderd bedrijventerrein, maar er verschijnt een prachtig nieuwbouw wijkje in het hart van ons dorp. Ik ben blij dat ook restaurant Campagne een steentje bijdraagt door ook hun ‘openbare weg’ een facelift te geven. Goed dat een ondernemer zo meewerkt aan een verbeterd aanzien van ons dorp.

Albert Heyn / winkels in de passage
Hierover hoef ik eigenlijk niet te zeggen, dit spreekt voor zich. Ik ben heel blij met het resultaat!

Rotonde Thorbeckestraat Peulenlaan
Ook dit gedeelte van de route herken je niet meer terug. De situatie van voor de rotonde is alweer uit mijn geheugen gewist. Ook op deze locatie diverse mooie nieuwe gebouwen.                                                                                                                                                                                                    

Ik ben er trots op dat dit dankzij de inspanning van veel mensen tot stand is gebracht in ons dorp! Echt resultaat op straat!

 

Cor van Vliet, 18 januari 2011   

« Terug

Reacties op 'Resultaat op straat | Cor van Vliet | weblog week 3-2011'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Weblogarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari